[googlea96fadb9f81aeb5e.html]

Vaccinera dig nu mot TBE och få bra skydd inför sommaren
 

TBE eller fästingöverförd hjärninflammation är en allvarlig virussjukdom som kan överföras till människa via fästingbett. Det är viktigt att vaccinera sig mot TBE om du kommer att vistas i områden där smittan förekommer. Ett bett kan räcka för att bli smittad. Antalet rapporterade TBE - fall i Sverige är fortfarande stort. Det finns ingen botande behandling mot sjukdomen men det finns vaccin både för barn och vuxna. Vaccinet ger bra skydd mot TBE. TBE vaccination rekommenderas till dig som är fast- eller sommarboende i oråden med smittrisk samt personer som vistas i skog och mark, vid insjö eller ska resa till Åland, Baltikum, Central- eller Östeuropa.
Hur skyddar du dig?
Du kan vaccinera dig mot TBE enligt följande schema:
Dos 1: dag 0
Dos 2: 1 - 3 månader
Dos 3: 9 - 12 månader
Dos 4: (Booster) 3 år
 
 Efter dos 4 bör du ta en dos vart femte år
Har man fyllt 50 bör 3 doser tas som startdos, dos två 1 mån, dos tre 3mån efter första dosen. Sedan en dos efter ett år och därefter var tredje år.
#tbe#fasting#vaccinationinorrköping www.vaccinationstjanst.se

Kommentera gärna:

[googlea96fadb9f81aeb5e.html]